Zašto i kada odabrati Drupal?

Drupal je sustav za upravljanje sadržajem web stranica, otvorenog je koda i pogoni preko milijun web stranica na internetu. Besplatan je i stalno se razvija kako bi bio u korak s razvojem tehnologije. Koristi se za različite vrste stranica poput blogova, poslovnih stranica, pa čak i stranica državnih vlada.

Drupal

Slijedi 6 razloga zašto odabrati Drupal:

1. Moćan sustav

Drupal je toliko moćan da se praktički može iskoristiti za izradu svih vrsta stranica i omogućava korisnicima da efikasno upravljaju sadržajem. Skalabilan je i omogućava integraciju s vanjskim aplikacijama.

2. Fleksibilni predlošci

Predlošci dostupni za Drupal izgledaju i djeluju dobro i sigurno. Dodatne značajke se lako nadograđuju. Predlošci su totalno responzivni i prilagodljivi različitim uređajima poput mobitela, tableta i stolnih računala. Za većinu korisnika interneta, izgled stranice i prilagodljivost različitim uređajima je ključan faktor koji odlučuje da li će posjetitelj ostati ili otići. Responzivnost je krucijelna značajka za uspjeh svake moderne web stranice.

3. Dobra pozicija na tražilicama

Drupal radi jako dobro sa svim pretraživačima, i zato je jedan od najboljih CMS platformi. Njegova URL struktura dozvoljava Vam da stvorite URL-ove kakve želite. Možda se čini nebitno ali većina korisnika vidi URL stranice koji im služi kao orijentacija prilikom pretraživanja. Rang stranica kod pretraživanja se mijenja iz dana u dan, ali stranice koje pogoni Drupal uspijevaju ostati u top 10 rezultata. Zato je Drupal efikasan i dobar za marketing. To je jedan od razloga zbog kojeg i Google voli Drupal.

4. Povjerljivost

Drupal pogoni mnogobrojne male i velike web stranice, a koriste ga i neka od velikih imena poput MTV UK, The Grammy Awards, pa čak i američka Bijela kuća. Sve to čini ga povjerljivom platformom.

5. Cijena i sigurnost

Drupal je sustav otvorenog koda i besplatan je. Otvorenost koda znači da korisnici mogu vidjeti kod i procijeniti njegovu sigurnost. Drupal je vrlo siguran i eksperti stalno rade na otkrivanju i uklanjanju ranjivosti. Činjenica da je otvorenog koda znači da je besplatan i može se prilagođavati željama korisnika. Kod nadogradnje nema troškova održavanja ili licenciranja.

6. Inovativnost

Svake godine, diljem svijeta održavaju se konferencije koje organizira Drupal kako bi korisnici razmijenjivali ideje i prijedloge za poboljšanje sustava. Trenutno je najnovija verzija Drupal-a 8 i za očekivati je da će se u narednim godinama Drupal i dalje razvijati i zauzimati još veći udio na tržištu.