Google karte

Google Karte

Google karte (Google maps) su najveća i najpopularnija virtualna zemljopisna karta svijeta. Sa preko 80 milijuna poslovnih lokacija postale su standardan način pretraživanja lokacija. Stalna dostupnost, jednostavnost i intuitivnost, čine ih najpopularnijom aplikacijom za pretraživanje lokacija.

Danas svi pametni telefoni imaju u sebi ugrađene Google karte!
Google karte se stalno razvijaju i prilagođavaju novim navikama korisnika i uređajima koje koriste pri pretraživanju lokacija. Dostupne su na svim uređajima, od stolnih računala do pametnih telefona. Google karte na mobitelima su brže, pametnije, preciznije i kvalitetnije od bilo koje druge navigacije, i potpuno eliminiraju mogućnost da se korisnik izgubi u gradu, zemlji ili bilo kojem dijelu svijeta zahvaljujući GPS tehnologiji koja je ugrađena u sve pametne telefone.

Svaka ulica, trg ili kućni broj je točno označen na karti, a korisnici samo trebaju otvoriti aplikaciju, koja im na karti s preciznošću od 1-2 metra pokazuje gdje se nalaze, čak i u kojem su smjeru okrenuli mobitel, i upisati adresu ili naziv tražene lokacije, a aplikacija će im pokazati gdje se točno tražena lokacija nalazi, kako doći do nje i koliko će dugo trajati put (autom, pješice, biciklom i javnim prijevozom).

Također, korisnici mogu na svoj mobilni uređaj "skinuti" verziju karte koja radi bez potrebe za povezivanjem na internet. Uz to, Google karte spaja sa svojim ostalim postojećim uslugama, pa tako i sa Google prevoditeljem. To znači da ako korisnik kupi Android uređaj (Android je Google-ov operativni sustav ugrađen u većinu pametnih telefona danas - Samsung, Sony, HTC, Huawei itd.) u Njemačkoj, sve aplikacije će mu biti na njemačkom jeziku, pa tako i Google karte. Intuitivno i jednostavno za korištenje.

Savršen alat za posjetitelje, nema više lutanja u potrazi za lokacijom!
Strani turisti koji dolaze u Hrvatsku i koriste Google karte na svojim pametnim telefonima imaju lokalizirane verzije jezika, što Google kartama daje neusporedivu prednost nad bilo kojom sličnom aplikacijom sa interaktivnom kartom. Korisnici se mogu prijavaiti na lokaciju na kojoj se nalaze, te tu informaciju podijeliti sa svojim prijateljima. Također, korisnici mogu pisati recenzije i preporučati drugima lokacije koje su posjetili.

Ono što Google karte omogućuju korisnicima jest da pretražuju sve lokacije u svojoj blizini. Dovoljno je da korisnik upiše traženi pojam i na karti će mu se prikazati sve lokacije koje sadrže taj pojam.

Besplatno označite svoju lokaciju na Google karti

Da biste dodali podatke o Vašoj lokaciji na Google kartu, potrebno je izraditi Google Business stranicu. Za to Vam je potreban Google račun, a možete koristiti isti račun koji koristite za Gmail ili Google+. Google Business stavlja Vaše poslovne podatke na Pretraživanje, Karte i Google+ kako bi Vas korisnici mogli pronaći bez obzira na uređaj koji upotrebljavaju.

Nakon unosa traženih podataka u Google Business stranicu, Google će zatražiti od Vas da potvrdite da su podaci koje ste unijeli točni, na način da će Vam na adresu koju ste unijeli poslati razglednicu s kontrolnim kodom. Razglednica će Vam stići u roku od jednog do dva tjedna, a kada je primite potrebno je kontrolni kod unijeti na nadzornoj ploči Google Business.

Ugradnja Google karte na web stranicu

Korisno je Google kartu s Vašom lokacijom imati ugrađenu i u vlastitu web stranicu. Ugradnja Google karte na Vaše web stranice posjetiteljima uvelike olakšava pronalazak Vaše adrese i lokacije. Prikazanu kartu posjetitelji mogu isprintati ili iskoristiti za navigaciju jednostavnim klikom na nju.