SEO optimizacija

Većina ljudi nije čula za pojam SEO optimizacije pa ni ne znaju što to točno znači. SEO je kratica za search engine optimization, a na hrvatski bi se moglo prevesti kao optimizacija za tražilice. To znači optimiziranje web stranica kako bi ih pretraživači što lakše pronašli i rangirali na što veću poziciju. Vrlo je važna pozicija koju stranica zauzme na popisu rezultata pretrage na npr. Google tražilici.

Pročitaj više…


Zašto i kada odabrati Drupal?

Drupal

Drupal je sustav za upravljanje sadržajem, otvorenog je koda i pogoni preko milijun web stranica na internetu. Besplatan je i stalno se razvija kako bi bio u korak s razvojem tehnologije. Koristi se za različite vrste stranica poput blogova, poslovnih stranica, pa čak i stranica državnih vlada.

Pročitaj više…


Statičke ili dinamičke stranice?

Iako dinamičke web stranice prevladavaju internetom, statičke se polako vraćaju u uporabu. Slijedi kratki pregled jednih i drugih sa prednostima i nedostacima kako bi lakše odlučili koja vrsta Vam je potrebna.

Pročitaj više…


Responzivne web stranice

Responzivan web dizajn pojednostavljeno znači izradu web stranica koje se prilagođavaju veličini ekrana na kojem ih posjetitelj pregledava. Cilj je da se sadržaj web stranice prikazuje ovisno o uređaju i veličini ekrana tako da posjetitelji uvijek imaju optimalno korisničko iskustvo bez obzira na način na koji pristupaju stranici.

Pročitaj više…


Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics je najpopularniji alat za praćenje statistike web stranica i potpuno je besplatan. Koristi ga više od 10 milijuna web stranica. Pomoću njega možemo dobiti odgovore na pitanja tko posjećuje web stranicu, odakle, koliko se na njoj zadržava, gdje je točno kliknuo i slično. Vrlo je jednostavno za postaviti ga na web stranice, a može biti od velike koristi u donošenju marketinških odluka i odluka o unaprijeđenju web stranice.

Pročitaj više…


Registracija domene i hostinga

Za smještaj web stranica na internet potrebna je domena (adresa web stranice) i hosting. Vjerojatno ste više puta čuli za te pojmove, ali možda niste bili potpuno sigurni u njihovo značenje.

Pročitaj više…


Google Karte

Google karte (Google maps) su najveća i najpopularnija virtualna zemljopisna karta svijeta. Sa preko 80 milijuna poslovnih lokacija postale su standardan način pretraživanja lokacija. Stalna dostupnost, jednostavnost i intuitivnost, čine ih najpopularnijom aplikacijom za pretraživanje lokacija.

Pročitaj više…